torstai 4. marraskuuta 2010

Projekti liikkeelle

Voipaalan pakari on rakennettu ennen vuotta 1795.

Tarinoiden Sääksmäki -selvityshanke pyörähti käyntiin reippaasti syksyn sumuista huolimatta! Hankittuani tekniset vempeleet eli läppärin nettitikulla ja kännykän, suuntasin kohti uutta työpistettäni eli Voipaalan taidekeskusta. Hankkeen takana on useita toteuttajatahoja, joista yksi on Voipaalan taidekeskus. Muut tahot ovat Sääksmäen seurakunta, Saarioispuolen kulttuuriyhdistys Silta ry, Sääksmäki-seura sekä Visavuoren museosäätiö, joka hallinnoin hanketta.

Neljän kuukauden selvityshankkeemme on saanut Leader- rahoituksen Pirkan Helmi ry:n kautta. Pirkan Helmi on yksi Suomen 55:stä paikallisesta maaseudun kehittämisyhdistyksestä eli Leader-toimintaryhmästä. Pirkan Helmen "tehtävänämme on kannustaa eteläpirkanmaalaisia kehittämään omaa asuinseutuaan, lisäämään alueen viihtyisyyttä sekä synnyttämään uusia työpaikkoja ja yrityksiä".

Tarinoiden Sääksmäki -selvityshankkeen ensimmäisessä vaiheessa hankesuunnittelija poimii alueen pitkästä ja kiehtovasta historiasta matkailullisesti kiinnostavia tarinoita ja rakentaa tarinan ympärille tuote/palvelupaketin. Palvelun tarjoaisivat teemaan sopivat alueen yrittäjät, yhteisöt tai/ja kulttuuritoimijat. Mutta ennen kuin pääsemme tuotepakettien rakentamiseen on uppouduttava kirjallisuuteen ja muihin lähteisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti