perjantai 4. helmikuuta 2011

Vaihe II - jatkohanke

Kyllä aika rientää! Odotettu joululoma tuli ja meni! Täällä Voipaalassa ovat talven mykkänä olleet linnut alkaneet irroitella keväisillä lauluilla. Keväistä sirkutusta kuuntelee ilolla! Mutta on täällä tehty muutakin kuin odoteltu joulua ja kuunneltu linnun laulua. Hankesuunnittelija on koonnut valittujen teemojen alle matkailutuotepaketteja ja kirjoittanut tarinoita. Harmittavasti tarinoiden kirjoitusaikaa on vain enää niukasti. Nimittäin Tarinoiden Sääksmäki-hanke on edennyt jatkohanke vaiheeseen.

Olemme tuottajatahojen kanssa päätyneet hakemaan rahoitusta audiovisuaaliselle verkkosivusto-hankkeelle. Verkkosivuston kantavana ideana on tuoda kohteet esille houkuttavan ja koukuttavan tarinan kautta. Jättäisimme vähemmälle vuosiluvut ja muut yksityiskohdat, ja toisimme kohteet esille tarinan kautta. Toki sivuilta löytyisi kohteen perustiedot (avoinnaolotiedot, yhteystiedot, jne). Vahva kerronta, upea grafiikka ja äänimaailma kulkisi punaisena lankana mukana verkkosivuilla. Kertoisimme tarinan elävästi ja erilaisilla tekniikoilla. Yksi tekniikoista voisi olla 3D-virtuaalimaailma. Ja siihen tekniikkaan tarvitsemme yhteistyökumppanin!

Keskiviikkona matkasimme Mikkeliin tutustumaan ammattikorkeakoulun Viva3-hankkeeseen, joka on myös EU-rahoitteinen hanke. Viva3-hanke on mallintanut erilaisin tekniikoin mm.Olavinlinnan ja Astuvansalmen kalliomaalauksia. Erityisen kiinnostuneita olimme Päämajamuseon Marskin vaunun mallinnoksesta.
Lue lisää Viva3

MUTTA hankehakemuksen voimme jättää Pirkan Helmen käsiteltäväksi vasta sitten, kun olemme saaneet omarahoitusosuuden kokoon. Omarahoitusosuus on 10% eli tässä tapauksessa 10 000 €.

Lukijat - mitä mieltä olette? Lähtisitkö sinä mukaan hankkeeseen?

----------------------

Tarinoiden Sääksmäki II – jatkohanke

Tarinoiden Sääksmäki -esiselvityshankkeessa Sääksmäen rikkaasta historiasta poimittiin tarinoita matkailuyrittäjien ja muiden alueen toimijoiden käyttöön. Jatkohankkeessa tarinat tuotetaan yhdeksi kertomukseksi, missä liikutaan sääksen siivin Sääksmäen kulttuurihistoriallisessa kulttuurimaisemassa audiovisuaalisen ja vuorovaikutteisen verkkosivuston avulla.

Tarinoiden Sääksmäki - verkkosivusto
Verkkosivuston vahva visuaalinen ilme ja äänimaisema avaa innovatiivisen lähestymistavan alueen historiaan, henkilöihin ja matkailukohteisiin. Kohteiden 3D-virtuaalimaailma avaa esteettömän ja saavutettavan mahdollisuuden mm. liikuntarajoitteisille kävijöille.3D-tekniikka mahdollistaa mm. kohteen nykytilan dokumentoinnin (Visavuori) tai kokonaan kadonneen kohteen rekonstruointi (Rapolanharjun linnamuuri). 

Tarinat houkuttavat
Elävä verkkosivusto kertoo monta tarinaa esihistoriallisesta ajasta nykypäivään. Valituissa kohteissa tarinan voi lukea, kuunnella sekä katsoa videoclipin tai kulkea virtuaalisessa 3D-mallinnetussa ympäristössä.

Tarina ja kohdetiedot ovat ladattavissa käyttäjän omaan kännykkään sekä tulostettavissa pdf.tiedostona esitteen muodossa omalta kotitietokoneelta, kuunneltavissa ja katsottavissa videclipin välityksellä. Tarinen kertoja voi olla animaatio, sarjakuvahahmo tai näyttelijä, joka on puettu ajalle tyypilliseen asuun. Historiallisia henkilöhahmoja hyödynnetään alueen matkailumarkkinoinnissa ja ryhmämatkailussa.

Kohteet:
Rapolan harju
Ritvala ja Helkajuhlat
Voipaala
Sääksmäen kirkko
Huittulan raitti
Tarttilan raitti
Metsäkansan raitti
Carlstedtit ja muut kuvataiteilijat
Jutikkalan kartano
Visavuori
Päivölä
Kirjailijat

Kansainvälisyys
Verkkosivuston kielet ovat suomi (laaja) ja englanti (suppea).

Kohdeviitat ja esiteteline eteistilassa
Hankkeen aikana tuotetaan fyysiset viitat mitkä ohjaavat matkailijoita muihin kohteisiin. Hankkeen aikana tuotetaan esitetelineet ja esite, jossa kerrottaisiin perustiedot kohteesta ja tarina, verkkosivujen sijainti ja mahdollisten mobiilitiedostojen latausmahdollisuudet.

Tarinan kertojat
Hankkeen aikana koulutetaan halukkaista kyläläisistä ja yrittäjistä tarinankertojia, joita ryhmät voivat varata kierrokselle. Kertojan voi myös kutsua päiväkotiin, kouluun tai vanhainkotiin. Vapaaehtoiset koulutetaan koulutuspäivillä, jonka aikana kierretään alueen kohteissa ja yrityksissä.

Kohderyhmät
Hankkeen kohderyhmänä on matkailijat, alueen kesäasukkaat ja paikalliset.

Hankkeen tavoitteet
  • Sääksmäen kulttuuriperinnön vaaliminen ja tietoisuuden lisääminen
  • korostaa alueen kulttuurihistorian omaleimaisuutta ja vahvistaa paikallisidentiteettiä
  • edistää matkailua ja lisätä alueen houkuttelevuutta ja viihtyisyyttä
  • lisätä alueen saavutettavuutta mm. liikuntarajoitteisille
  • tuottaa kulttuuritarjontaa eri-ikäisille ja -kohderyhmille
  • edistää eri toimijoiden ja yrittäjien verkostoitumista
  • luoda uusia työpaikkoja

    2 kommenttia:

    1. Olisi mahtavaa saada tällainen hanke toteutettua!

      VastaaPoista
    2. Hei Ahti! Nyt pidetään peukut pystyssä, että löydämme yrityksiä, jotka haluavat olla mukana hankkeessa!

      VastaaPoista